Här nedan lägger vi upp info om event och tävlingar. Saknar du något så är det bara att fråga.
Gärna via mejl till iskallaryttare@hotail.com

Om Trail
I trail skall hästens förmåga att ta sig över och igenom hinder bedömas, med tonvikten på uppträdande, svar på ryttarens hjälper och samarbetsvilja. Trail bygger på de olika typer av hinder man kan träffa på vid ridning ute i naturen, ex grindar, broar och stockar.
 
Olika typer av obligatoriska hinder som ingår är: Grind, bommar och ryggningshinder. Andra hinder som ofta förekommer är träbro, vändning i fyrkant bestående av bommar etc. Vid passage genom grind kan ryttaren passera endera med hästens framdel först, eller rygga genom hindret. Ryttaren får inte vid något tillfälle tappa kontrollen över grinden utan att få poängavdrag.
 
Vid ridning över minst fyra bommar kan dessa ligga på ett rakt spår, på ett böjt spår, i sick sack eller upplyfta. Det skall vara samma avstånd mellan bommarna och detta mäts från den punkt där hästen skall passera.
 
Ryggning genom hinder sker vanligtvis genom att bommar läggs ut på marken i L-mönster, V mönster eller liknande. Hästen får inte slå i bommarna vid något tillfälle.
 
Hästen skall passera hindren i kontrollerad form och hastighet. Den skall dessutom titta på det hinder den passerar, se var den sätter ned hovarna och utföra samtliga momenten med lätthet och grace. I Trail betyder hästens förtroende för ryttaren mycket. Minsta olydnad kan lätt leda till straffpoäng.

I varianten Speed Trail så ger varje fel tidstillägg. T.ex. islag i bom eller övertramp.

 

Tidigare annonser:

2021-04-29
Kurs GRÖNT KORT
För dig som behöver Grönt Kort för tävling.  Det år man är 12 och fyller 13 samma år, får man tidigast ta eget kort. För yngre ryttare är det förälder som tar kortet. Barnen tar sedan eget kort när de är tillräckligt gamla.

Kostnad 600 kr (+kursmaterial 150 kr och ev. medlemskap)
totalt 750 kr (alt 1050 för icke medlemmar, medlemskap 300 kr)

Mateialet beställer och betalar du själv 150 kr, du beställer utbildningsmaterialet hos Sisu.

I mån av plats tar vi emot medföljande barn/vuxen utan prov. Även om du har barn som är gamla nog att ta eget kort – är det bra att som förälder gå kursen. Du är, som förälder till ej myndigt barn, ansvarig för att ni följer regler för tex smittskydd, medicinering, doping osv.
 
Det första du ska göra är att se till att du uppfyller förkunskaperna rid mässigt för att gå kursen. Prata med din ridlärare. Anmälan till kursen gör du på vår hemsida. OBS! Begränsat antal platser eftersom vi inte kan träffas så många på de fysiska träffarna (restriktioner Covid-19)

Sedan beställer du materialet på https://www.sisuidrottsbocker.se/produkt/gront-kort-galler-fran-2021-digital-artikel/ Detta material består av självstudier för att göra dig väl förberedd för de fysiska träffarna. Räkna med att sitta minst 5 kvällar (10 timmar totalt) och du ska vara klar med studierna senast tre dagar innan vi träffas första gången.  
 
Fysiska träffar:
1.     ...
Kursledare Kärstin lampa