Livetemperatur hämta från temperatur.nu :

Hej och välkommen till Iskalla Ryttares Förening!

Vi är ett blandat gäng hästintresserade som håller till i Jukkasjärvi, Ryttarvägen. Vi har ridskola och aktiviteter i flera dicipliner, hopp, dressyr, western, hästorientering, långritter m.m. Hos oss är alla välkomna! Då och då har vi också större familjedagar med t.ex. loppis och prova-på-ridning, där vi bjuder in hela byn/kommunen. Ibland kan ni också möta oss när vi har ponnyridning i samarbete med andra organisationer.

Ridskolan

20224-03-12
Kallelse till extra insatt medlemsmöte 25/3 kl 17:30 för att behandla kvarsående punkter från årsmöte. Punkt §8-11 samt §17. Punkterna rör den ekonomiska redovisningen för 2023 som ej hann bli klar till mötet.
Mer om handlingarna på styrelsesidan >> 

För att delta anmäl till vår mejl, iskallaryttare@gmail.com  vi är i konferansen och på länk.  

2024-03-06
Nu är finns Iskalla Cupen hoppning ute för att bokas. Läs mer på anslagstavlan

2024-03-06
Sista veckan för vårterminen är vecka 22, 
Påsklovet v14 är det uppehåll från lektionerna. 

2024-02-07
Nu går det att boka årets ridläger!!

 

Årshjulet

2023-11-29 Vi arbetar med planering av år 2024 i årshjulet, därför kan det se lite annorlunda ut nu under några veckor. 

Vi har ridkurser för barn från fyra år. På våra små ponnyer når barnen upp på ryggen för att borsta och sadla och barnen kan oftast själv ta sig upp i sadeln. De når runt ponnyn med benen när de rider, en liten häst är inte lika stark för ryttare och ledare. Barnen har alltså bättre förutsättningar på en liten ponny än på en större!
Före och efter ridning hjälps vi åt att göra iordning och sadla ponnyerna. Vi rider ofta ut efter våra fina ridstigar i skogen bakom stallet, vilket uppskattas av både elever och hästar. Vi har små grupper och goda möjligheter att anpassa lektionen efter barnens förutsättningar.
Välkommen till oss!
      Emma och Kärstin

Vi har nu nöjet att erbjuda Ridkurser på större hästar genom föreningen. Dessa hästar har tidigare gått westernkurser åt Stall Snöflingan. Det blir blandat innehåll på kurserna dressyr, western, uteritter och för de som kommit lite längre lägger vi in hoppträningar. Våra hästar går tillsammans i stor hage och är nöjd med tillvaron vilket gör att de är trygga och positiva att hantera.

Välkommen att fråga om du undrar något om kurserna...

 

e-post:
iskallaryttare@gmail.com

Besöksadress: Ryttarvägen 5,
98191 Jukkasjärvi.

Emma tfn: 073–046 66 64
Ansvarig för ponnyridskolan

Kärstin tfn: 070-343 99 64
Ansvarig för ungdom och vuxenkurs
Stallchef

Mari Helen tfn: 070-347 45 14
Ordförande
 

Det kan ibland vara svårt att få tag på oss via telefon, vi jobbar alla heltid på annat håll eller kan sitta till häst eller hålla lektion så mejla/sms:a gärna.

Medlemskap löser du för att vara med på våra spännade tävlingar och kurser. Även du som vill komma och nyttja våran ridbana är välkommen att göra det kostnadsfritt som medlem, avgiften är 300 kr (år 2022).  Vi önskar alla nya medlemmar välkomna att ta del av alla våra roliga aktiviteter!  Alla avgifter betalas till Föreningens Bankgiro 723-1335 eller Swish 123-030 25 05.