Drop-in ridning

Bokningssystem: Timecenter >>
Friskvårdsbidrag: se egen flik

Drop-in finns i två varianter. Ena är vanliga ridkurser där vi har ridlektioner på ridbanan. Kurserna har olika teman, western, dressyr, hoppning eller uteritt. Andra är fri-ridning som inte är lärarledd. 

Alla bokningar sker Online i TimeCenter. Om en grupp är fullbokad lägg dig gärna som reserv och var beredd att hoppa in, avbokning stänger 4 h innan passet börjar. När vi ser att vi har hårt tryck kan vi utöka med fler grupper. Kul att ni vill rida.

Drop-in kurser
Är både för er som går veckokurser och vill rida mer och för er som inte vill/kan boka in er regelbundet. Det kan också vara ett bra sätt att komma igång för dig som väntar på plats. Vi kommer att ha pass för alla nivåer, från nybörjare till erfarna. Det kommer att vara olika teman på passen som det går att se innan bokning i bokningssystemet.

Fri-ridning är för dig som vill rida mer och lägga upp din ridning själv utan instruktör.  Det är på fasta tider så vi kan se till att hästarna kommer in och hjälpa till när det behövs. Både ponnyryttare och storhästryttare är välkommen på friridning. Efter överenskommelse med ansvarig (oftast Emma eller Kärstin) så går det bra att ta en uteritt. Är inget annat överenskommet så rider man på ridbanan. Bägge sidorna på ridbanan får användas. Det kan dock hända att ridledaren delar upp ekipagen (t.ex. småponnyer på ena sidan) och då ska det hållas.

Fri-ridnings "tillstånd"
Att rida fritt är enbart lämpligt för dom som har några års erfarenhet. Det är mycket att tänka på med hur man hanterar hästen säkert. Därför pratar du med oss om du är intresserad så kommer vi fram till om du är mogen för det. Efter att du fått klartecken från oss så är det bara att börja boka in dig. För att vara med på friridning ska du kunna:
*Lägga upp ett ridpass:
  Uppvärmning, blanda arbete med pauser, nedvarvning/skritta av.
*Ta hand om hästen i stallet på ett säkert sätt,
  t.ex. aldrig lämna hästen tränsad .
*Du ska känna våra hästar och deras egenheter så även du med mkt erfarenhet behöver gå några kurstillfällen innan du kan rida fritt.

Bokning och betalning *Vid all ridning krävs medlemskap
Enstaka gånger
Betalning för enstaka gånger swisha’s till föreningen innan kursen,
visas på telefonen innan ridning första gången.
Vuxen                           300  kr
Ungdom 11-16 år    200  kr 
Ungom <11 år           110  kr 
Privathäst                     90  kr 
 
10-ggr kort för drop-in *Giltigt i 6 månader
Kortet blir giltigt efter betalning (anvisning vid beställning)
Vuxen                            2 500  kr
Ungdom 11-16 år     1 500  kr 
Ungom <11 år               900  kr 
Privathäst                       800  kr
 
Månadskort – Du får boka in dig obegränsat antal gånger
Faktureras månadsvis.
Vuxen                            1 500  kr
Ungdom t.o.m 16 år     1 000  kr

(Åldersgränserna gäller från det år man fyller)

Passen går att boka fram till 2 h innan.
Avbokning går att göra fram till 24 h innan passet börjar.
Anmälan till tävling stänger normalt kl 16.00 dagen innan, för att göra startlistor. Sena anmälningar till tävling görs till tävlingsledare, och tas bara emot i mån av plats och om lämplig häst är ledig.  

Se vårat kursutbud på TimeCenter:

Köp klippkort:
(ej fysiskt kort)

10 gångers kort Drop-in

Pris:
2 500 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:

Månadskort (ange månad vid bet)

Pris:
1 500 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:

Erbjudande Prova-på
Prova på erbjudande för Drop-in
För dig som inte varit medlem tidigare så får du medlemskap +första drop in passet för totalt  350kr

Friskvård - friskvårdsbidrag. Vår förhoppning är att vi framöver kommer att ha friskvårdsavtal med de större arbetsgivarna i kommunen. Då kan vi fakturera arbetsgivarna för friskvård när de anställda bokar Drop-in kurser och Fri-ridning på samma sätt som det i dag fungerar med många träningsanläggningar. Vi hittar gärna lösningar för fler arbetsgivare så hör gärna av er till Kärstin vid intresse tfn. 0703439964.