aNLÄGGNINGEN

Anläggningen ägs och drivs av företaget Arbor i Kiruna AB. Ett familjeägt bolag, ägt av de som bor på gården. Föreningen hyr in sig på anläggningen för sin verksamhet.

På anläggningen finns 5 lösdriftsområden varav 4+4 platser för hyresgäster och ca 11 boxar för uthyrning . Med mindre grupper av hästar blir det lugnare och mer lättarbetat. Ridskolans hästar går i första hand på lösdrift, ibland passar inte lösdrift för alla hästar då kan några stå på stall nattetid en del av året. Ridskolans hästar kommer också in dagligen för individuell utfodring innan ridkurserna. 

I föreningsbarackerna finns omklädningsrum, och fikarum. I kontorsbyggnaden finns en fikaavdelning. Där finns kaffe, te, saft, och ibland även tilltugg. Det är självservering och betalning via swish.

På anläggningen finns spolplats, hovslagarplats och hästsolarium. Vi har en upplyst ridbana samt rundkorall som bägge två plogas vintertid och sladdas/harvas sommartid. Hindermaterial finns vid ridbanan.  Runt anläggningen finns fina skogsstigar och grusvägar att rida eller köra efter. Parkering och vägar mellan stall och hage hålls plogade med gårdens traktor. Vi har ca 18 km till Kiruna RKs ridhus.
 Sadelkammaren är väl tilltagen, varje hyresgäst får ett skåp för personliga saker och ett bås för sadel, täcken, selar, mm. Med andra ord; hos oss kan du tryggt hyra in din häst på en anläggning med bekvämligheter som får dig och din häst att trivas. I vårt stall finns kunnigt hästfolk och anställd personal med många års erfarenhet av hästhållning!

Gör en intresseanmälan för stallplats och uppdatera görna ditt intresse årligen (nytt inskick) för att vi ska veta vilka som verkligen är intresserade.