Sugen på att börja rida hos oss?

Vi är ett härligt gäng i Jukkasjärvi som hittar på mycket roligt med våra hästar. På lektionerna rider vi både på ridbanan & i skogen längs med fina ridstigar. I terrängen tränar vi naturligt upp våran balans och det mycket fortare än på en platt ridbana. Vi varierar ofta övningarna med olika hinderbanor och stationer.

För att anmäla dig till våra veckokurser så gör du först en intresseanmälan. Du hamnar då på väntelistan. Därefter hör vi av oss till dig så snart vi har en plats. På ponnyridskolan har vi ett 80 tal som väntar på plats och på de större ponnyerna/hästarna har vi ett 40 tal som väntar. (2023-01-29) Väntetiden kan variera kraftigt beroende på vilka och hur många elever som slutar. När vi tar in elever så gör vi det efter inte bara efter tiden på väntelistan utan även efter erfarenhet och ålder så att det blir homogena grupper.  Var beredd på att det kan vara kring ett års väntetid.

Medan du väntar på plats är det klokt att rida drop in. Du lär känna våra hästar och vi lär känna dig. På detviset blir det mycket lättare att placera in dig i lämplig grupp. Vi har drop-in pass för alla nivåer. Kika vidare under Drop-in

Första gången?

Ingen specialutrustning behövs för att börja rida. Ridhjälm finns att låna. För att hjälmen ska sitta bra så bör eventuell mössa vara tunn och slät. Man ska tänka på att den som rider har skor med klack (stövel/känga). En sko med platt sula kan glida genom stigbygeln och fastna. Ha gärna långt hår fast i en snodd och inget tuggummi under ridning.

På ponnyridskolan (de minsta ponnyerna) så leder en vuxen ponnyn under lektionen. Som ledare behöver du inga förkunskaper. Det fungerar likadant som att vara ute och gå med en stor och långsam hund och vi hjälper till och instruerar även ledarna. Tänk på att även du som ledar bör ha oömma kläder och skor, stövlar i blött väder. 
 

Ponnyridskola
På våra små ponnyer når barnen upp på ryggen för att borsta och sadla. Barnen kan oftast själv ta sig upp i sadeln. De når runt ponnyn med benen när de rider och en liten häst är inte lika stark för ryttare och ledare. Barnen har alltså bättre förutsättningar på en liten ponny än på en större! Ponnyerna är 100-125 cm.

Våra små passar ryttare upp till ca 40-50 kg eller 140 cm. Åldersgräns för att börja är 4 år, intresseanmälningar tas emot från 4 år.

Vid frågor om de små ponnyerna kontakta Emma
tfn. 073-0466664, mejl: iskallaryttare@hotmail.com

Ridkurs på större ponnyer och hästar
Våra hästar och större ponnyer är i storleken 120-160 cm och passar allt från större barn/ungdomar till vuxna.

Blandat innehåll och tema på kurserna, hopp, dressyr, western och skogsturer. 

Vid frågor kontakta gärna Kärstin  tfn. 070-3439964
eller mejl karstinlampa@gmail.com