På söndag- och Måndagskvällar har vi en Hopp och Galopp grupp.

I denna grupp rider man alltid samma häst hela tiden. Detta för att ekipaget ska utvecklas tillsammans, som att träna med en egen häst.

Vi hoppar varannan gång, och rider ut i skogen varannan.  Ibland blir det mer utav det ena eller andra för vi anpassar oss efter underlaget på ridbanan och marken i skogen. Om ni undrar varför vi lagt ihop uteritterna med hoppningen så finns det massor av fördelar med att träna i terräng. I skogen tränar man sits, balans, mod, styrka och kondition (hos både häst och ryttare). Vi lägger in så mycket galopp som ekipagen klarar av, uteritterna blir ofta galoppträningar. Hästarna trivs ute och kan vara lite mer framåt. Att rida mycket ute ger dig bra kontakt med och kontroll över hästen.

Vill du börja i gruppen så pratar du med Kärstin eller Emma.

Vi har ett begränsat antal hästar att tillgå så för att få en häst som passar så kan det bli en del väntan innan du kan börja. Blir det  väldigt många intresserade så kanske vi kan startar en till grupp. Småponnyerna är bara med på söndagar, på måndagar går dom "vanlig" ridkurs.
 

Lediga hästar (mån)
Prata m Kärstin eller Emma

Lediga småponnyer (sön)
Caramell
Luna


Uppdaterat 
2019-02-16