På söndag har vi en Hopp och Galopp Träning.

I tävlingsgrupp så rider man samma häst hela tiden. Detta för att ekipaget ska utvecklas tillsammans, som att träna med en egen häst.

I träningsgrupp byter man häst ibland för att testa vilken typ av häst man passar med. Vi hoppar varannan gång, och rider ut i skogen varannan.  Ibland blir det mer utav det ena eller andra för vi anpassar oss efter underlaget på ridbanan och marken i skogen. Om ni undrar varför vi lagt ihop uteritterna med hoppningen så finns det massor av fördelar med att träna i terräng. I skogen tränar man sits, balans, mod, styrka och kondition (hos både häst och ryttare). Vi lägger in så mycket galopp som ekipagen klarar av, uteritterna blir ofta galoppträningar. Hästarna trivs ute och kan vara lite mer framåt. Att rida mycket ute ger dig bra kontroll och kontakt med hästen.

Vill du börja i gruppen så pratar du med Kärstin eller Emma.

Vi har ett begränsat antal hästar att tillgå så för att få en häst som passar så kan det bli en del väntan innan du kan börja. Blir det  väldigt många intresserade så kanske vi kan startar en till grupp.
 

Träningsgrupp
tid 13:00-15:00
Vi delar vid behov upp er i två grupper.
Lediga platser träningsgrupp
Liten ponny 2 platser
Stor ponny  5 platser

Tävlingsgrupp
Liten ponny 17:40-ca 19:45
(ridtid 18:00-18:45)
Stor ponny 18:00-ca 20:00
(ridtid 18:45-19:30)

Väntelista för att börja, alla hästar som är redo för tävlig är bokade, ev någon liten ponny till kan gå.

Drop-in hoppning finns att boka i TimeCenter på fredagkvällar. För både lite och stor ponny/häst. Välkomna att testa på!

Uppdaterat 
2019-09-03