Kul att du kikar in på våran kurssida. Våra hästar går tillsammans i flock i stor hage och är mycket nöjda med livet. Detta gör att de är gosiga och positiva att hantera. För att du ska lära dig så mycket som möjligt hos oss är vi noga med att du alltid känner dig trygg och uppskattad. Vi har delat upp våra hästar i två grupper. Små ponnyer som är shettisar och korsningsponnyer, dryga metern höga. De passar barn från 4 år upp till ca 45 kg/140 cm. Andra gruppen är större hästar och ponnyer i storleken 130-160 cm och passar allt från större barn till vuxna.

Sugen på att börja rida hos oss?

Vi är ett härligt gäng i Jukkasjärvi som hittar på mycket roligt med våra hästar. På lektionerna rider vi både på ridbanan & i skogen längs med fina ridstigar. I terrängen tränar vi naturligt upp våran balans och det mycket fortare än på en platt ridbana. Vi varierar ofta övningarna med olika hinderbanor och stationer. 

Vi har blandat innehåll på kurserna dressyr, western, uteritter och för de som kommit lite längre lägger vi in hoppträningar. Vi rider utomhus på våran ridbana. Varma kläder och skor med klack är det enda du behöver, hjälm kan du låna av oss.  Våran största hästar ryttare upp till 110 kg.

För att anmäla dig till våra veckokurser så gör du först en intresseanmälan. Du hamnar då på väntelistan. Därefter hör vi av oss till dig så snart vi har en plats. På ponnyridskolan har vi ett 100 tal som väntar på plats och på de större ponnyerna/hästarna har vi ett 40 tal som väntar. (2023-01-29) Väntetiden kan variera kraftigt beroende på vilka och hur många elever som slutar. När vi tar in elever så gör vi det efter inte bara efter tiden på väntelistan utan även efter erfarenhet och ålder så att det blir homogena grupper.  Var beredd på att det kan vara ett-två års väntetid, speciellt till nybörjargrupp. 

Medan du väntar på plats är det klokt att rida drop in. Du lär känna våra hästar och vi lär känna dig. På detviset blir det mycket lättare att placera in dig i lämplig grupp. Vi har drop-in pass för alla nivåer. Kika vidare under Drop-in

Du är mycket välkommen till oss!
 / Emma och Kärstin