Grönt kort för tävling

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst eller ponnyryttare, kusk eller voltigör.

Erfarna medlemar som inte vet om dom kommer vilja tävla får gärna gå kursen ändå. Det är mycket matnyttig hästkunskap.

Iskalla Ryttarare avser att hålla en grönt kort kurs i början på varje nytt år.

Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart. Syftet med grönt kort är att ryttare vill tävla, oavsett tävlingsgren, ska få en likriktad baskunskap i hästkunskap, regler, transport av hästar, värdegrund och trygghet.

Kursen grönt kort kan du gå från det år du fyller 13. För yngre ryttare är det vuxen/målsman som tar kortet. Barnen tar sedan eget kort när de är tillräckligt gamla. Fr o m 1 jan det år du fyller 14 år måste du ha eget kort för att tävla.

Kurs

Det första du ska göra är att se till att du uppfyller förkunskaperna rid mässigt för att gå kursen. Prata med din ridlärare. Går du kursen som förälder för ditt eget barn finns inga krav på ridkunskaper.

Om du har barn som är gamla nog att ta eget kort – är det ändå bra att du som förälder deltar på kursen dock utan att avlägga något slutprov. Du som förälder till ej myndigt barn är nämligen ansvarig för att ni följer regler för tex smittskydd, medicinering, doping osv. Du som följer med som förälder till ett barn som själv tar grönt kort betalar endast 200 kr i kursavgift. Vill du ha eget web materialet tillkommer det.

När vi kör igång en kurs så får du länk till den webutbildning som ligger till grund för de fysiska träffarna. Detta material består av självstudier. Räkna med att sitta minst 5 kvällar (10 timmar totalt). Du ska vara klar med studierna senast tre dagar innan vi träffas första gången. Det är tidskrävande att gå igenom materialet men det är också nödvändigt för att du ska kunna klara av att vara aktiv på de fysiska träffarna samt en förutsättning för att du ska klara av slutprovet. Se till att börja i god tid med din egen webutbildning!

Fysiska träffar konferensen Iskalla:
(ca 12 h fördelat på ca 5 träffar)

Inga träffar 2024 planerade ännu

Kostnad:
- Web material 175 kr. (Betalar ni själva vid beställning av materialet)
- Kursavgift till Iskalla RF (2023 625 kr)
- Elever hos Iskalla kan delbetala via ridkurs lovvecka.
   -  En ridlektion i byte betalar 400 kr
   -  Två ridlektioner i byte betalar 200 kr
- Medföljande barn el förälder 200 kr (gör inget slutprov)

Frågor? Kontakt Kärstin på 070-343 99 64

Vill du att vi kontaktar dig när vi planerat nästa utbildning:
Anmäl intresse: