Stallvärdar

En stallvärd är precis vad det låter som, en person som välkomnar och hjälper elever och föräldrar. Stallvärdarna jobbar två och två och ansvarar tillsammans för ordningen i de båda stallen under kvällen. Som stallvärd förväntas du kunna ställa upp en kväll i veckan och självständigt byta pass med andra om du inte kan komma. Tiderna blir preliminärt kl.16.00-19.00. Intresseanmälan är öppen för alla som är äldre än eller fyller 12 år under 2024. Till hösten blir det nytt intag. En kortare utbildning kommer hållas innan terminen startar och de första veckorna kommer det finnas en handledare på plats varje kväll.

Detta är helt nytt för 2024. Föreningens verksamhet växer och att införa stallvärdar på vardagskvällarna kommer att underlätta för både elever och instruktörer.

Exempel på arbetsuppgifter
- Ta in hästar från hagarna
- Svara på frågor från föräldrar och elever
- Hänvisa till lampor och reflexväst vid uteritt
- Hjälpa till vid sadling och tränsning.
- Borsta och sadla instruktörernas hästar inför uteritt.
- Mocka spiltor, löpande
- Sopa stallet när sista kursen är i gång
- Förbereda boxar om någon häst ska sova inne
- Fylla hö när det behövs

Inget krav att du ska kunna lyfta de tyngsta sadlarna eller sadla de största hästarna, försök hjälpas åt i sallet, löser ni det inte så får instruktören ta det. 

Stallvärd räknas som ett ideellt uppdrag i föreningen men då det upptar mer tid än de flesta andra engagemang utgår även en del förmåner.
Dessa är:
- Förtur och rabatt på hästhyra under lov och uppstartsridning
- Utbildningstillfällen under terminen
- Kick-off inför varje terminsstart


Stallvärdar är en del av vår ledarskapstrappa som är antagen januari 2024 av styrelsen se bilaga:

Anmäl intresse till att vara Stallvärd