Våra Stora Ponnyer och Hästar

SHIMMER
- Irländsk import - Född 2016 - Mörk Isabellfärgad - Sto - 139 cm
- Shimmer kommer som flera av våra hästar från Stall Tyrsell, importerad från Irland som hopp ponny.  Hon är en elegant och arbetsvillig tjej. Hon kan vara lite svår för att hon springer och vinglar när hon inte förstår.  Men hon är snäll och fungerar toppen med en lugn och tydlig ryttare. Med mer rutin tror vi hon kommer att bli en riktig favorit. 

GABBY
- Knabstrupper-/Appaloosa korssning - Född 2002 - Tigrerad - Stok - 135 cm
- "Pippis häst" Gabby är en liten dam med mycket personligghet. Hon vill ha saker på sitt sätt. Det har tagit tid för henne at foga sig efter gårdens regler. Som att man inte trängs eller bråkar med hovslagaren. Nu är faktiskt mer väluppfostrad än de flesta. Jättefin att rida. Lyssnar bra, är lätt i kroppen och rolig att rida. 

Dacke
- Irländsk import - Född 2013 - Tigrerad - Stok - 135 cm
- Dacke kom ung till oss. Som 5 åring. Han har utvecklats på sitt sätt. På ridbanan försöker han ofta ta sin egen väg efter kompisarna. Visar du från början att du tänker bestämma över honom så är han en jättefin pony!  Som många irländare hoppar han riktigt fint. Han är en bra ungdomsponny, det finns inget ont i honom. Han står fint i stallet, det är lagomt mycket fart i honom och han busar inget annat än att ibland välja sin egen väg.

Mimmi
- Irländsk import - Född 2014 - Svart Skäck - Stok - 135 cm
- Mimmi köpte vi (2022) för att vi ville ha en trygg ungdomsponny som även passar till tävling i hopp och dressyr. Hon verkar stämma perfekt på den beskrivningen. En "ny puzzel" våran favorit. Mimmi är en vacker, grov dam med mycket hår och stora hovar. Låt dig inte luras av hennes grova byggnad, hon gillar fart och gillar att arbeta. 

Donner - Utlånad på foder 2023-24
- Irländsk import - Född 2015 - Cremello - Valack - 145 cm
- Donner är en mycket elegant häst. Inte bara hans guldfärgade päls utan även en stolt hållning och mycket integritet. När han kom till sverige (2021) var han skygg men förra ägaren (Tyrsell) har vunnit hans tillit och han verkar trivas även hos oss. En ponny som gillar fart och  hoppar fint. I Dressyr och Western behöver han utbildas mer innan han kan gå med alla typer av ryttate. 

Magic
- Irländsk import - Född 2013 - Svart - Valack - 148 cm
- Vår svarta skönhet. Magic kommer likt Donner och Tundra från Irland via Stall Tyrsell. En arbetsvillig och rejäl ponny. Fungerar med både ungdommar och vuxna. Han hoppar fint och bär sig fint i dressyr och western. Men han är också en utmaning, han behöver jobbas ihop för att bli lätt på steget. Om du bara åker häst på denna kille så är han svårstyrd, lång och tung på steget.

Fjäril
- Welsh, varmblodskorssning - Född 2007 - Skimmel- Valack - 150 cm
- Fjärl är en häst som helst tar ledarrollen i hagen. Han gillar inte att vara nummer två. I stall och i ridning är han snäll och lydig. På skogsturer är han besvärlig om han inte får gå i täten, han tycker att han hör hemma först i ledet. Det är en häst som kan skutta om han har överskottenergi. Han behöver arbeta regelbundet för att vara sitt bästa jag. 

Shining
- American Quarterhorse - Född 2005 - Brun - Sto - 155 cm
- Shining är Leifs pärla. Leif som bor på gården handpockade henne som en perfekt välutbildad westernhäst. Shining är fin i western och dressyr, hon hoppar inte några höger höjder för att det gör henne stressad på bommar. Hon har dagar då hon är lite pigg och springig, och dagar då hon helst tar det lugnt. Shining har någon form av Astma och äter tillskott för sina luftvägar. Ibland märks det att hon hostar i början på ett pass eller att det hörs när hon andas vid hårt arbete. Oftast märks det inte. Shining är en relativt låg häst som tar väl hand om både stora och små ryttare 
 

Isa
- Arabiskt fullblod -/ Svensk Ridponny - Född 2006 - Svartbrun - Sto - 155 cm
- Isa är en egen uppfödning efter Power Boy. Hon är okomplicerad, med lagomt mycket fart. Isa är en bra första häst men behöver en konsekvent ryttare, annars går hon sin egen väg (utan att vara farlig eller dum). Hon är en fantastiskt fin häst och går att rida med mycket små hjälper när man vunnit hennes respekt och tillit.

Elli
- Svenskt Varmblod - Född 2007 - Svartbrun - Sto - 155 cm
- Elli köpte vi under rubriken "Tanthäst". Menat att hon trygg och stabil och passar äldre riskmedvetandet tanter och gubbar. Ibland kan Elli vara lite okänslig, det kan ta några steg att bromsa eller svänga. Det är inte mycket som skrämmer henne och hon är en toppenhäst för större ryttare som vill lära sig på en stabil häst. Hon kan hoppa med erfaren ryttare men det är inte hennes starka sida, hon är omtyckta i western och dressyr

Flash
- Appalossa / Quarterkorssning - Född 2017 - Fux- Valack - 160 cm
- Flash hämtade Emma som tvåårig för att ha som egen häst. När inte Emma rider honom lånas han ut till ridskolan. Han är lyhörd och trevlig. Men vissa dagar visar han att han är ung och har studs i benen. Han kan bocka/skutta i galoppfattningar eller om något skrämmer honom. 

Fire
- American Quarterhorse - Född 2013 - Fux- Sto - 160 cm
- Fire är Roger häst som går utvalda kurser på ridskolan. När vi köpte Fire sökte vi en stor westernutbildad Quarter och Fire var allt vi sökte. Hon är lyhörd och arbetsvillig. Sen har hon ett riktigt humör också. Hon vill att ryttaren gör rätt och behandlar henne med respekt. Hon kan se riktigt sur ut med en oförstående ryttare och provocerar du henne så kan hon sparka mot skänkeln i protest. Hon är inte riden så länge och blir bättre hela tiden. Över lag är hon stabil och rolig att rida.

Flingan
- Appalossa - Född 2011 - Tigrerad - Sto - 160 cm
- Flingan är född hos oss. Emma sökte en unghäst och fastnade för en dräktig appaloosa. Flingans mamma Spot Mi såldes innan vi hade ridskolan. Flingan är välskolad med fint steg och bärighet. Men vill du få ut det bästa av henne så får du jobba för det.  Hon är en smart och bekväm häst som gör övningarna på enklaste sätt utan att göra väsen av sig. Flingan är också en bra häst för oerfarna. Flingan har konstaterad spatt i bakbenen vilket gör att hon ska röra sig regelbundet, vara välmusklad och inte överbelastas med t.ex hoppning på hög höjd. 

Cotte
- Svenskt Varmblod (med en 1/4  Arab)- Född 2012 - Brun - Sto - 160 cm
- Cotte är Kärstins ögonsten. Hon är född hos oss. Isa som också är född hos oss är Cottes mamma. Kärstin har varit med långt tillbaka i Cottes Arab linje. Hon var med när Cottes mormors, mormor kom till Sverige från Pålen. Cotte är väldigt välriden, lyssnar på små hjälper och är en pigg och positiv häst. Hon hoppar fint, är rolig i dressyr och Western. En stjärna som Kärstin delar med sig av. Vi har är en önskan att att Cotte nån gång ska få egna föl.